fbpx

Ahogy ígértük: saját autópálya-lehajtó Pátynak, a gyors elkerülő út pedig épül.

Páty saját autópálya-lehajtója

Évtizedek óta várja Páty, hogy a település mellett futó M1 autópályáról közvetlenül megközelíthető legyen.

A terv végre valósággá vált. A Sasfészek-tó pihenőhely (és benzinkút) lehajtón keresztül rövidesen elérhető a település a korábbiaknál sokkal egyszerűbben és gyorsabban.

Budapest felől érkezve nem kell rögtön elhagyni az autópályát, majd jelentős sebesség- és forgalom-korlátozások mellett megközelíteni Pátyot (először eljutni Biatorbágyig, amin keresztülhajtva tovább Páty központján át), hanem közvetlenül Páty mellett kell csak elhagyni az autópályát, és egy gyors elkerülő úton – nem a település történelmi központján keresztül –  lehet elérni a fő utcát.

Ez a lehetőség Páty és Budapest között jelentősen csökkenti a menetidőt és a távolságot. Sokkal kényelmesebb és nyugodtabb közlekedést tesz lehetővé.

Útépítés a célegyenesben

Az autópálya-lehajtó elkészült, a Páty felé (K-ÉK) vezető elkerülő út első szakasza is elkészült a forgalmat gyorsító és egyszerűsítő körforgalmakkal.

A munka folyik tovább, és a nyugati elkerülő útvonal pályája és a körforgalmak épülnek jelenleg.

Minden jel szerint az útvonal 2023 folyamán átadásra kerül és használatba vehető.

Hatalmas a jelentősége ennek  a fejlesztésnek a térség – elsősorban Páty – lakói számára. Budapest és Páty között közlekedve nem lesz többé szükség egy lassú kitérőre, nem kell végigmenni még egy településen (Biatorbágyon), elég közvetlenül az autópályára hajtani és kényelmesebbé, egyszerűbbé és gyorsabbá válik az útvonal.